Подходящо ли е да използваш кредитна карта за ежедневни покупки? Какви

...
Подходящо ли е да използваш кредитна карта за ежедневни покупки? Какви
Коментари Харесай

За и против кредитната карта и дали да я използваме в ежедневието, или само по спешност?

Подходящо ли е да използваш кредитна карта за ежедневни покупки? Какви са евентуалните позитиви и негативи, до които може да докара използването й?

Плюсове при потреблението на кредитна карта за ежедневни покупки:

Удобство:  Несъмнено, притежанието на кредитна карта и потреблението й носят улеснение, което парите в брой мъчно могат да обезпечат.

С кредитната карта плащаш безконтактно, бързо и несъмнено. Много са комерсиалните обекти, които одобряват заплащания с кредитни карти, тъй че те може да се употребяват за заплащане на всичко - от хранителни артикули, през облекла, до гориво.

Изграждане на кредитна просвета:  Отговорното потребление на кредитна карта в всекидневието може да ти помогне да изградиш добра кредитна история.

Ако плащаш в точния момент и правилно отговорностите си по кредитната карта, имаш опцията да изградиш добър кредитен рейтинг.

Това може да ти помогне да получиш по-добри лихвени проценти по заеми и благоприятни условия за финансиране на по-големите ти финансови цели.

Бонуси и награди:  На пазара има кредитни карти, които оферират бонус точки за пътешестване, кешбек и други. Подобни преимущества могат да ти бъдат от изгода, в случай че имаш потребност от тях.

Ако си фен на пътешествията да вземем за пример, кредитна карта с
бонус точки при пътешестване ще ти е от огромна изгода. Ако обичаш да пазаруваш онлайн, кредитна карта с кешбек при заплащания в интернет също ще ти донесе плюсове.

Важно е обаче, когато избираш кредитна карта да я съобразиш оптимално с потребностите си.

При потребност от кредитна карта за ежедневни покупки да вземем за пример, потребно ще бъде да нямаш такса при изтегляне на пари от банкомати.

Така, без значение дали имаш потребност от пари в брой или ще плащаш с карта - няма да дължиш непотребна такса за съответната трансакция.

Защита от измами:  Някои кредитни карти оферират отбрана от измами. Това значи, че в случай че някой открадне картата ти и я употребява непозволено, няма да носиш отговорност за трансакцията.

Разбира се, би трябвало да спазиш съответните процедури, с цел да информираш финансовата институция, с цел да стартира следствие.

Използването на кредитната ти карта вместо дебитна, може да ти даде по-голяма сигурност в тези обстановки.

Недостатъци на потреблението на кредитна карта за ежедневни покупки:

Такси:  Някои кредитни карти се оферират с годишни или други такси, които могат да утежнят бюджета ти.

Преди да вземеш кредитна карта, деликатно прегледай изискванията и реши дали дават отговор на потребностите ти.

Когато търсиш кредитна карта за ежедневни покупки, избери такава, която може да ти донесе награди и
бонуси като кешбек при извършване на покупки в супермаркета или такава без такса за заплащане на ПОС, онлайн или при изтегляне от банкомати.

Затруднения при ръководене на разноските: Наличието на утвърден заем в джоба, може да бъде нож с две остриета.

В случай, че нямаш финансов самоконтрол, притежанието на кредитна карта може да докара до безконтролно извършване на покупки, поучават от Pariteni.bg.

Важно е да следиш разноските си деликатно и да се увериш, че оставаш в границите на бюджета. По този метод, ще знаеш, че не харчиш повече пари, в сравнение с можеш да си позволиш.

И по този начин, би трябвало ли да употребявате кредитна карта за ежедневни покупки?

Отговорът на този въпрос зависи най-вече от желанията и навиците на харчене на всеки консуматор. Добре е да се вземат поради и финансовите цели.

Кредитните карти, както и всички други финансови принадлежности, би трябвало да бъдат употребявани отговорно и рационално.

Ако можеш да използваш картата съгласно изискванията в контракта си, изплащаш отговорностите си всеки месец и имаш опция да се възползваш от стратегиите за хонорари, то потреблението на кредитна карта за ежедневни покупки може да бъде добър избор.

Ако изпитваш усложнения да управляваш разноските си и мъчно спазваш бюджета си, кредитната карта може да не е най-хубавият избор за всекидневието.

Важно е да прецениш плюсовете и минусите на потреблението на кредитна карта и да вземеш вярното за теб решение. Разбира се, съобразявайки го с навиците си на харчене.

В последна сметка, кредитната карта е инструмент, който може да донесе както позитиви, по този начин и негативи. Това зависи от метода, по който я използваш.

Ако прецениш, че кредитната карта е подобаващ инструмент за твоите ежедневни покупки, не пропускай да прочетеш деликатно разпоредбите и изискванията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР